Chocolade - Donker - Santander 65% (2,5kg)
Een bitterzoete pure chocolade die de complexe kenmerken van Colombiaanse cacao omarmt.
Details
CasaLuker 1906, een traktatie voor de zintuigen
Kenmerken & TOEPASSINGEN
Deze pure chocolade is gemaakt met Fino de Aroma cacao uit de regio Santander in Colombia. Een bitterzoete chocolade die de complexe kenmerken van Colombiaanse cacao omarmt. Een sterke cacaosmaak en een subtiele zoetheid maken plaats voor een zachte zuurtegraad met tonen van koffie en fruit.
Toepassingen: enroberen, decoratieve figuren, vormen, decoreren.
Over CasaLuker
CasaLuker is al meer dan 110 jaar een gevestigde chocoladefabrikant in Colombia. Het familiebedrijf staat lokaal bekend voor de productie van drinkchocolade, gemaakt van 100% cacaomassa. Tot voor kort consumeerde Columbia bijna zijn gehele cacaoproductie intern, voornamelijk als chocolademelk, waardoor er weinig over was om te exporteren.
In 2010 werd de beslissing genomen om chocoladecouvertures te gaan produceren en deze naar Europa te exporteren. Colombia heeft enkele van de beste ‘Fino de Aroma’ cacaobonen ter wereld: een categorie opgericht door de Internationale Cacao Organisatie (ICCO) voor cacao die bepaalde smaak-, geur- en kwaliteitsniveaus bereikt. Slechts 8% van de totale wereldwijde cacaoproductie krijgt deze premiumstatus. CasaLuker gebruikt alleen cacaobonen uit de Fino de Aroma groeigebieden in Zuid-Amerika en lokale rietsuiker. Alle chocolade wordt in Colombia geproduceerd, van boom tot chocolade, en geëxporteerd naar meer dan 35 landen. De meeste cacaobonen worden lokaal gekocht via overeenkomsten met cacaocoöperaties in plaats van via de aandelenmarkt. Dit is erg belangrijk. Op deze manier wordt de keten drastisch verkort en vloeit er meer geld terug naar het land van oorsprong. Het betekent ook dat CasaLuker een zeer hechte relatie met de boeren heeft. Het familiebedrijf heeft in de afgelopen eeuw commerciële overeenkomsten gesloten met meer dan 40 verenigingen.
De Luker Way is het eigen perspectief van duurzaamheid en bestaat in de verbinding met de boeren, het milieu, de medewerkers, klanten en de samenleving als geheel. CasaLuker gelooft in het delen van kansen, technologie en de fantastische kennis achter de cacaoteelt. In 1962 werd Granja Luker opgericht; één van de weinige cacao-onderzoekscentra ter wereld. Granja Luker heeft het familiebedrijf in staat gesteld een onderwijs- en trainingsmodel te ontwikkelen om hun boeren de nodige kennis te bieden om rendabele cacaoplantages te bouwen die een grote impact hebben op hun levenskwaliteit. Elk jaar worden meer dan 800 mensen getraind.

CasaLuker