Synthetische vanille

Echte vanille is een essentieel onderdeel van de keuken

De smaak van échte vanille zit zo vervat in onze collectieve eetpsyche dat een wereld zonder vanillestokjes werkelijk ondenkbaar is.

Vanille is ook een belangrijk onderdeel van vele andere smaken zoals chocolade, karamel, aardbei en kokosnoot. De smaak wordt afgerond door de toevoeging van een zeer delicate romigheid, overmaat van zoetheid in evenwicht te brengen en de bitterheid en zuurtegraad te verminderen, zelfs wanneer deze slechts als een miniem bestanddeel in een recept gebruikt wordt. En de geur? Wanneer deze verse uitgeschraapte kleine zaden de warme room raken en de vluchtige oliën vrijkomen, is louter het parfum alleen al bedwelmend.. Echte vanille is essentieel! Het is geen luxe verwennerij maar een essentieel onderdeel van de keuken. Een beetje échte vanille ondersteunt, verbetert en definieert vaak alles wat het aanraakt. Vooral bij het bakken.

Synthetische vanille

Naast natuurlijke échte vanille bestaat er uiteraard ook al sinds mensenheugenis synthetische vanille. Wereldwijd is ongeveer 90% van de vanille die in snoep, cake en ijs gebruikt wordt van synthetische aard. De meeste kunstmatige vanille is gemaakt van petrochemicaliën, gedestilleerd uit genetisch gemodificeerde (GMO) vanillebonen en velen worden gesynthetiseerd uit pijnboomschors, kruidnagelolie, rijstzemelen en lignine. Vanille afgeleid uit de bovengenoemde manieren hoeft niet als kunstmatig te worden geëtiketteerd.

Synthetische vanille is overal verkrijgbaar en je raadt het al.. goedkoop.  Laat je echter niet verleiden door de goedkope prijs en denk even aan de herkomst van synthetische vanille.. jouw gezondheid zal er wel bij varen en echt smakelijk is de gedachte toch ook niet..

De smaaklagen van échte vanille

Natuurlijke vanille heeft meerdere smaken met verschillende nuancelagen terwijl synthetische vanille zich beperkt tot 1 kenmerkende vlakke smaak. Deze smaakeigenschappen overspannen maar liefst 29 gedistingeerde smaakvariëteiten met veel meer microsmaken variërend van rokerig tot pittig tot zoet. Je zal het verschil proeven wanneer je natuurlijke vanille gebruikt!

Copyright © 2017 Magento, Inc. All rights reserved.