Vanillebonen uit Indonesië 10 Biologische vanillestokjes uit Indonesië Gourmet 17-18 cm 10 Biologische vanillestokjes uit Indonesië Gourmet 17-18 cm
Vanillebonen uit Indonesië 10 Biologische vanillestokjes uit Indonesië Gourmet 17-18 cm 10 Biologische vanillestokjes uit Indonesië Gourmet 17-18 cm
10 Biologische vanillestokjes uit Indonesië Gourmet 17-18 cm
Mollige, buigzame en vettige vanillestokjes met een overvloed aan zaden. Uitgebreide info onderaan deze pagina.

Verzendkosten

€ 5,65

1 - 2 werkdagen

verzending binnen 48u

€ 45,00 *
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Zoete budget vanille uit Zuidoost-Azië

Perfect voor de rijkere desserts, recepten die chocolade, karamel of andere diepe smaken oproepen en gebruik in compotes, taarten en jam.
Deze vanille wordt geteeld in Celebes, één van de grote eilanden van Indonesië. Celebes is bij ons ook beter bekend als Sulawesi. Zij leunt qua structuur dicht aan bij vanille uit Tahiti.

In Indonesië is de teelt veel kleinschaliger dan bv. in Madagaskar. De vanille-orchidee wordt tegen de jungle aangeplant zodat de plant goed beschut is tegen teveel zon. De orchidee floreert het beste op vulkaan en kiezelachtige arme grond, is moeilijk toegankelijk, soms hoog in de heuvels en houdt van een gemiddelde temperatuur van 25 graden Celcius.

Geurend naar rozijnen, gedroogde pruimen en vijgen met een rustieke, zelfs enigszins gefermenteerde smaak die doet denken aan gedroogd fruit. Mollige, buigzame en vettige vanillestokjes met een overvloed aan zaden. De vanillestokjes zijn ongeveer 16 - 19 cm lang en hebben een vochtgehalte van ongeveer 29%.

TOEPASSING

Perfect voor de rijkere desserts, recepten die chocolade, karamel of andere diepe smaken oproepen en gebruik in compotes, taarten en jam.

Variëteit  Vanilla Planifolia
Toepassing  Desserts
Lengte  17 - 18 cm
Gewicht  4,2 gram (variabel)
Vanillinegehalte  1,91%
Vochtgehalte  25% - 30

BIJZONDERHEDEN

Let op! Bij de aankoop van vanillestokjes per gewicht dient u er rekening mee te houden dat u mogelijk niet exact het aantal verwachte stokjes ontvangt. Zoals elk landbouwgewas hebben onze vanillestokjes het potentieel om van gewas tot gewas in lengte en gewicht te variëren. Als u zeker wilt zijn dat u een exacte hoeveelheid vanillestokjes zult ontvangen, raden wij u aan om een vast aantal aan te kopen.

BEWAARBUISJES

Standaard worden alle vanillestokjes vacuüm verpakt. Zo blijven de vanillestokjes voor zeer lange tijd in de best mogelijke conditie bewaard. Na het openen van een vacuümverpakking kunt u naast het opnieuw vacumeren van de vanille deze ook bewaren in de zeer hoogwaardige glazen bewaarbuisjes met natuurkurk. och zijn extra bewaarbuisjes handig om diverse redenen. Het is bijvoorbeeld aangeraden de vanille over meerdere buisjes te verdelen zodat u niet telkens alle vanille aan lucht blootstelt wanneer u een vanillestokje nodig heeft. Dit versnelt het uitdrogingsproces. Deze glazen bewaarbuisjes met natuurkurk kunt u ook hier aankopen.

Vanillestokjes zijn eenvoudig te bewaren en houdbaar tot 2 jaar na aanschafdatum. Lees hier meer informatie over het optimaal bewaren van uw vanillestokjes.

UW GARANTIES

Onze vanillestokjes zijn 100% lokaal gekweekt en met de hand bestoven, geoogst en gefermenteerd. Samen met streng geselecteerde leveranciers werken wij zeer nauw samen met lokale boeren en handelaren voor de opbouw van een langdurige arbeidsrelatie, de stimulatie van productintegriteit en prijsstabiliteit.

Onze vanillestokjes zijn vers en worden maandelijks geïmporteerd. Door onze directe contacten kunnen wij heel kort op de bal spelen. Wij doen ook niet aan voorverpakken, dat doet af aan de kwaliteit van onze producten. Wanneer u een bestelling plaatst, dan wordt uw vanille diezelfde dag door ons verpakt. Dit geweldige product verdient een koninklijke behandeling.