Vanillepeulen uit de Comoren Close-up vanillezaden
Vanillepeulen uit de Comoren Close-up vanillezaden
Vanillestokjes uit de Comoren vanaf 3 stuks
Uitermate geschikt voor eender welk recept, zowel in koude als warme bereidingen.. Tevens geweldig voor gebruik in huisgemaakt vanille-extract. Uitgebreide info onderaan deze pagina.

Verzendkosten

€ 5,65

1 - 2 werkdagen

verzending binnen 48u

€ 14,50 *
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Bourbon vanille uit de 'Parfum Eilanden'

Bourbon vanille uit de Comoren, bijgenaamd de 'Parfum Eilanden', heeft een opmerkelijk fruitig aroma. Door deze superieure smaak- en aromatische eigenschappen is Bourbon vanille de populairste en meest gewilde vanillevariëteit.

Uitermate geschikt voor eender welk recept, zowel in koude als warme bereidingen.. Tevens geweldig voor gebruik in huisgemaakt vanille-extract. Vanille uit de Comoren wordt wel eens de beste Bourbon vanille in de wereld genoemd.

De Comoren, officieel de Unie der Comoren en bijgenaamd de 'Parfum Eilanden', vormen een staat bestaande uit de drie eilanden: Grande Comore, Mohéli en Anjouan plus enkele andere zeer kleine eilanden. De Comoren zijn van vulkanische oorsprong en bevinden zich in de Indische Oceaan, ten noordwesten van Madagaskar.

Bourbon vanillestokjes zijn door hun superieure smaak- en aromatische eigenschappen de populairste en meest gewilde vanillevariëteit. Groeiend op vruchtbare vulkanische grond wordt de vanille uit de Comoren wel eens de beste Bourbon vanille genoemd. Bijgenaamd ‘het zwarte goud’ zorgt de combinatie van een perfect klimaat en unieke eigenschappen van de bodem voor een product van buitengewone kwaliteit.

Premium Bourbon vanillestokjes uit de Comoren zijn zwart, lang (minstens 18 cm!) en slank, hebben een dikke, vette huid en bevatten een overvloed aan zaden. Vochtige, vettige, handgeselecteerde vanillestokjes met een overweldigend zoet en fruitig aroma en een vochtgehalte van ongeveer 34%.

TOEPASSING

Uitermate geschikt voor eender welk recept, zowel in koude als warme bereidingen.

Variëteit  Vanilla Planifolia
Toepassing  All-purpose
Lengte  + 18 cm
Gewicht  4,2 gram (variabel)
Vanillinegehalte  ± 1,85%
Vochtgehalte  25% - 30%

BIJZONDERHEDEN

Let op! Bij de aankoop van vanillestokjes per gewicht dient u er rekening mee te houden dat u mogelijk niet exact het aantal verwachte stokjes ontvangt. Zoals elk landbouwgewas hebben onze vanillestokjes het potentieel om van gewas tot gewas in lengte en gewicht te variëren. Als u zeker wilt zijn dat u een exacte hoeveelheid vanillestokjes zult ontvangen, raden wij u aan om een vast aantal aan te kopen.

BEWAARBUISJES

Standaard worden alle vanillestokjes vacuüm verpakt. Zo blijven de vanillestokjes voor zeer lange tijd in de best mogelijke conditie bewaard. Na het openen van een vacuümverpakking kunt u naast het opnieuw vacumeren van de vanille deze ook bewaren in de zeer hoogwaardige glazen bewaarbuisjes met natuurkurk. Toch zijn extra bewaarbuisjes handig om diverse redenen. Het is bijvoorbeeld aangeraden de vanille over meerdere buisjes te verdelen zodat u niet telkens alle vanille aan lucht blootstelt wanneer u een vanillestokje nodig heeft. Dit versnelt het uitdrogingsproces. Deze glazen bewaarbuisjes met natuurkurk kunt u ook hier aankopen.

Vanillestokjes zijn eenvoudig te bewaren en houdbaar tot 2 jaar na aanschafdatum. Lees hier meer informatie over het optimaal bewaren van uw vanillestokjes.

UW GARANTIES

Onze vanillestokjes zijn 100% lokaal gekweekt en met de hand bestoven, geoogst en gefermenteerd. Samen met streng geselecteerde leveranciers werken wij zeer nauw samen met lokale boeren en handelaren voor de opbouw van een langdurige arbeidsrelatie, de stimulatie van productintegriteit en prijsstabiliteit.

Onze vanillestokjes zijn vers en worden maandelijks geïmporteerd. Door onze directe contacten kunnen wij heel kort op de bal spelen. Wij doen ook niet aan voorverpakken, dat doet af aan de kwaliteit van onze producten. Wanneer u een bestelling plaatst, dan wordt uw vanille diezelfde dag door ons verpakt. Dit geweldige product verdient een koninklijke behandeling.