Zwarte Zoutvlokken 80gr Zwarte Zoutvlokken 80gr
Zwarte Zoutvlokken 80gr Zwarte Zoutvlokken 80gr
Zwarte Zoutvlokken 80gr
Zwarte zoutvlokken geven een geweldige finishing touch aan gerechten met lichte ingrediënten, zoals gegrild vlees, vis, groenten en eieren. Uitgebreide info onderaan deze pagina.

Verzendkosten

€ 5,65

1 - 2 werkdagen

verzending binnen 48u

€ 7,35 *
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Black Salt flakes

Verpakt in een trendy tinnen blik, eenvoudig hersluitbaar. Ook verkrijgbaar per doos van 9 x 80 gram.

Kenmerken & TOEPASSINGEN

Zwarte zoutvlokken geven een geweldige finishing touch aan gerechten met lichte ingrediënten, zoals gegrild vlees, vis, groenten en eieren.

Deze zoutvlokken, afkomstig uit ondergrondse zoutbronnen in Villena, Spanje, worden met de hand geoogst en gedroogd door de Alicante-wind in de mediterrane zon. Het zout wordt vervolgens doordrenkt met actieve houtskool, waardoor het zijn mooie zwarte kleur krijgt.

Over Mill & Mortar

Mill & Mortar werd in 2008 opgericht door de Deense Iben. Ze had genoeg van de 'supermarkt kruiden' waarbij wordt gewerkt met lage kwaliteit kruiden die worden bewaard in een doorzichtig glas (waardoor hun smaak vervaagt). Intussen bestaat het assortiment uit een reeks van meer dan 90 verschillende soorten kruiden, specerijen en delicatessen.

Het doel van Mill & Mortar in al zijn eenvoud is om de vele verbazingwekkende verhalen over kruiden te vertellen en om de inspiratie en de ingrediënten te leveren om je eten op smaak te brengen. Ze selecteren de kruiden volgens een principe dat we ‘Product of Origin’ noemen, wat betekent dat zij op zoek zijn naar:

1. Specerijen die eruit zien, ruiken en smaken zoals toen ze werden geoogst.
2. Specerijen met een oorsprong. We weten wanneer en hoe ze worden verbouwd en geoogst. We zorgen ervoor dat het proces duurzaam is; dat de hulpbronnen van de bodem niet uitgeput raken en dat mensen, dieren of andere ecosystemen ongedeerd blijven.
3. Unieke producten die een verhaal kunnen vertellen over mensen die hard werken om iets unieks te creëren.

De boeren krijgen 30 tot 100 % meer betaald dan de gemiddelde wereldmarktprijs. Een deel van deze premie gaat naar opleidingen en het verbeteren van de arbeidsomstandigheden. De boeren ontvangen bovendien vóór ze oogsten al een deel van hun opbrengst.

De meeste van de specerijen worden rechtstreeks aangekocht bij onafhankelijke landbouwcoöperatieven uit Sri Lanka. De boeren waarmee ze samenwerken hebben een duidelijke passie voor hun grond. Ze verbouwen deze volgens het ‘Kandyan Forest Garden’ principe. Dit betekent dat elke boer een groot aantal verschillende specerijen, planten en bomen cultiveert en er enkel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke bemesting en ongediertebestrijding. Dit alles maakt dat de forest garden floreert en de bodem vruchtbaar blijft. Deze pure vorm van landbewerking draagt bij tot een duurzaam en ecologisch landgebruik.

Biologische specerijen hebben een betere en sterkere smaak wanneer hun essentiële oliën op natuurlijke manier ontwikkelen, dus zonder het gebruik van artificiële meststoffen. De kwaliteit van het kruid staat voorop - ze willen dat de consumenten geïnspireerd worden om rauwe, biologische producten te gebruiken die hun levensstijl verrijken en er goed uitzien op het keukenrek. Mill & Mortar biedt een breed scala aan pure kruiden, unieke kruidenmixen, amandelen, dukkah en cakespullen. Ontdek ze allemaal!

Zin in méér?

Ontdek hier nog méér zout van Mill & Mortar.