Vanillepoeder voor creatieve koks en bakkers
Ons hoogwaardige vanillepoeder is gemaakt van 100% gemalen Bourbon vanille uit Madagaskar en biedt een pure, natuurlijke smaak zonder toevoegingen.
Kenmerken & TOEPASSINGEN
Het geeft een krachtig vanille aroma zonder de toevoeging van extra vloeistof. Vanille extract vervangen door vanillepoeder: gebruik half zoveel vanillepoeder dan de hoeveelheid extract die je volgens het recept moet gebruiken. Vanillepoeder wordt vaak gebruikt bij het bierbrouwen als extra smaak.
Dit poeder is perfect voor al uw taarten, puddingen, crèmes, koekjes en desserts. Het is ook perfect geschikt voor het maken van gemengde rum, verschillende infusies of zelfs hartige gerechten.
We raden het niet aan voor uw vanille-ijs en yoghurt, want hoewel heerlijk, zullen ze gekleurd zijn met een lichtbruine tint, wat niet het visuele effect is dat doorgaans gewenst is. Geef in deze gevallen de voorkeur aan hele peulen!
Bewaar het op een droge, koele plaats, uit de buurt van licht. Vanillepoeder vervalt niet, maar we raden aan het binnen 24 maanden te gebruiken om de volledige intensiteit van de aroma's te behouden.
BIJZONDERHEDEN
Aangewezen dosering: 1g/kg