spaanse extra vergin olijfolie
La Chinata - Spaanse extra vergin olijfolie in blik 100ml
0 Review | Review toevoegen
De olijfolie heeft een intense gele kleur, een zacht zoete en fruitige smaak zonder scherp randje of bitterheid en is kenmerkend voor het zuiden van Spanje.

Verzendkosten

€ 5,95

1 - 2 werkdagen

binnen 48u verzonden

€ 4,50 *
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Een vleugje Spanje op jouw bord

De extra vierge olijfolie van het Spaanse delicatessen merk La Chinata wordt gemaakt van de Manzanilla olijf. Deze olijven worden geoogst in Sierra de Gata in Spanje, een noordoostelijke streek in de provincie Cáceres. Deze olijfolie heeft een zeer hoog gehalte aan essentiële vetzuren en worden zeer gewaardeerd om hun textuur en smaak waardoor ze zeer aangenaam in de mond zijn.
De olijven moeten een optimaal rijpheidsniveau hebben, schoon, gezond zijn en geen zichtbare uiterlijke gebreken vertonen.

  • Zachte, fruitige smaak
  • Vol en licht romig mondgevoel
  • Veelzijdig in gebruik. Van salades tot carpaccio

De extra virgen olijfolie wordt gekenmerkt door 4 factoren:

  • Een intens gele kleur met enkele sporen van groen;
  • Een zoete en vlakke smaak, zonder de kruidigheid en bitterheid die kenmerkend zijn voor de oliën uit het zuiden van Spanje. Dit resulteert in een zeer aangename smaak in de mond die het proeven van deze Vírgenes tot een waar genoegen maakt;
  • Een zeer dicht aroma van rijp fruit;
  • Een zeer hoog gehalte aan vetzuren, waardoor deze Vírgenes een van de meest perfecte zijn van alle die in de verschillende olijventeeltgebieden van Spanje worden verkregen.

Erg geschikt om te gebruiken over salades met mozzarella, tomaat, komkommer en eikenbladsla. Maar ook over een delicaat gerecht als carpaccio misstaat deze olie zeker niet.

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.