Spaanse gefermenteerde zwarte knoflook vanaf 1 stuk Spaanse gefermenteerde zwarte knoflook vanaf 1 stuk
Spaanse gefermenteerde zwarte knoflook vanaf 1 stuk Spaanse gefermenteerde zwarte knoflook vanaf 1 stuk
Spaanse gefermenteerde zwarte knoflook vanaf 1 stuk
Zwarte knoflook smaakt zoet en mild en doet een beetje denken aan gedroogde pruimen, suikerbietensiroop of balsamicoazijn, met een vleugje zoethout.

Verzendkosten

€ 5,65

1 - 2 werkdagen

verzending binnen 48u

€ 4,00 *
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Zoet & mild van smaak


Knoflook wordt al eeuwenlang in bijna alle culturen gebruikt als specerij en medicinale plant. Knoflook werkt als een antibioticum en versterkt de bloedvaten en het immuunsysteem, zoals vele wetenschappelijke studies hebben aangetoond. Om optimaal gebruik te maken van de positieve werking van knoflook, is het raadzaam om de rauwe tenen in verschillende gerechten te eten. Echter, de scherpe ingrediënten irriteren menig maag en de intense, soms scherpe geur doet veel mensen schrikken voor het eten van knoflook. En dit is precies waar de gefermenteerde zwarte knoflook in het spel komt.

KENMERKEN & TOEPASSINGEN

Gefermenteerde knoflook is bijna reukloos, de consumptie van zwarte knoflook laat geen onaangename adem achter. De positieve werkzame bestanddelen van knoflook blijven volledig intact. Zwarte knoflook is een volledig normale, verse knoflook, die vergist in speciale, door warmte en vochtigheid gecontroleerde kamers. Het proces kan tot 90 dagen duren. Hoe langer de gisting, hoe donkerder en harder de tenen worden. Fermentatie is een oud, traditioneel proces dat een centrale rol speelt bij de productie en conservering van voedsel.
Zwarte knoflook smaakt zoet en mild en doet een beetje denken aan gedroogde pruimen, suikerbietensiroop of balsamicoazijn, met een vleugje zoethout.
Gefermenteerde zwarte knoflook past goed bij vleesgerechten, sauzen of groenten en moet aan het einde van de bereiding worden toegevoegd. Zelfs in desserts is zwarte knoflook niet taboe. Toegegeven, zwarte knoflook lijkt misschien een beetje vreemd, maar het blijkt al snel een heel bijzondere smaakervaring te zijn.

BEWAREN

Op een koele, droge & donkere plaats bewaren.

ALLERGENENINFORMATIE

Al onze producten worden liefdevol verpakt en wij letten er zeer goed op dat alleen pure producten in de verpakking terechtkomen. Ondanks alle preventieve maatregelen kan de afwezigheid van allergene stoffen in sporenniveaus niet voor 100% worden gegarandeerd. Het kan zijn dat er al kruisbesmetting heeft plaatsgevonden op het veld, bij de oogst, bij het transport etc.