Gratis verzending vanaf € 55 incl. BTW in BE & NED
5% kortingscode in uw pakje
Uitstekende klantenservice
Groothandel
Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen

Deze kleine eilandengroep, gelegen in de Indische Oceaan voor de kust van Oost-Afrika, staat bekend om zijn weelderige vegetatie en perfecte klimatologische omstandigheden voor de teelt van vanille.

Wat deze vanillestokken uit de Comoren zo uniek maakt, is hun buitengewone smaakprofiel en kwaliteit. De vanille uit de Comoren staat bekend om zijn diepe, rijke aroma en complexe smaak, met tonen van chocolade, karamel en een subtiele hint van fruitigheid. Deze unieke combinatie van smaken maakt vanillestokken uit de Comoren een geliefde keuze onder fijnproevers en professionele koks wereldwijd.

Een ander opvallend kenmerk van vanille uit de Comoren is het traditionele en arbeidsintensieve productieproces. De vanilleboeren van de Comoren oogsten en verwerken de vanillestokken met de hand, volgens eeuwenoude methoden die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Deze ambachtelijke benadering draagt bij aan de uitzonderlijke kwaliteit en karakter van de vanille uit de Comoren.Bovendien wordt vanille uit de Comoren vaak beschouwd als een van de duurzaamste en meest ethisch geproduceerde vanille ter wereld. Veel van de vanilleboeren op de Comoren zijn kleine familiebedrijven die werken volgens biologische en fairtrade principes. Door middel van eerlijke handelspraktijken en ondersteuning van lokale gemeenschappen draagt de productie van vanille bij aan de economische ontwikkeling en het welzijn van de mensen op de eilanden.

Al met al zijn vanillestokken uit de Comoren een waardevolle en gewaardeerde schat in de wereld van vanille. Met hun onderscheidende smaak, traditionele productiemethoden en positieve impact op lokale gemeenschappen, vertegenwoordigen ze het beste van wat vanille te bieden heeft.