Finishing Salts - The Spice Box Finishing Salts - The Spice Box Finishing Salts - The Spice Box Finishing Salts - The Spice Box
Finishing Salts - The Spice Box Finishing Salts - The Spice Box Finishing Salts - The Spice Box Finishing Salts - The Spice Box
Finishing Salts - The Spice Box
0 Review | Review toevoegen
3 kenmerkende afwerkingszouten van Mill & Mortar in een luxe geschenkverpakking. Uitgebreide info onderaan deze pagina.

Verzendkosten

€ 5,65

€ 28,95 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

The Spice BOX


Bevat Black Salt Flakes - Citrus Salt Flakes & Rode wijn Salt Flakes. Een uniek en smakelijk geschenk.

Kenmerken & TOEPASSINGEN

De prachige afwerkingzouten van Mill & Mortar worden gewonnen uit ondergrondse zoutmeren - zogenaamde salinas - in Alicante (Spanje), meerbepaald La Salina La Fortuna. Hier gaat de traditie terug tot de middeleeuwen..

Geïnspireerd door de lokale omgeving, worden deze zouten geïnfuseerd met smaken en mineralen uit de nabije omgeving van de meren: rode wijn, verfrissende citroen en actieve kool. Gebruik de zouten puur of in de molen. De afwerkingszouten geven een adembenemende finishing touch aan je eten. De oogstrelende zoutvlokken smelten heerlijk weg in de mond.

Inhoud cadeaubox

Black Salt Flakes: zout geïnfuseerd met actieve kool die het een prachtige zwarte kleur geeft. De glinsterende vlokken geven een fantastische finishing touch aan gerechten met een zachte kleur. Contrasteert magisch met gegrild vlees, vis, groenten en eieren. Gebruik ook eens voor het afwerken van zelfgemaakte chocolade cake of koekjes.

Citrus Salt Flakes: zoutvlokken geïnfuseerd met citrusolie en citroentijm. De olie wordt verkregen uit de schil van zongedroogde citroenen. Citrus zoutvlokken zijn de perfecte aanvulling voor alle groente- en visbereidingen die houden van een frisse, kruidige toets.

Red Wine Salt Flakes: zout geïnfuseerd met rode wijn uit het Priorat district in Spanje. Een streek gekend voor z'n gewaagde maar elegante wijnen. Het rode wijn zout geeft een gelukzalige magenta toets aan je gerechten. Het subtiele rode wijn aroma is perfect voor steak en ander gebakken of geroosterd vlees. Gebruik dit zout ook als decoratie op zelfgemaakt gebak of toffee.
 

Over Mill & Mortar

Mill & Mortar werd in 2008 opgericht door de Deense Iben. Ze had genoeg van de 'supermarkt kruiden' waarbij wordt gewerkt met lage kwaliteit kruiden die worden bewaard in een doorzichtig glas (waardoor hun smaak vervaagt). Intussen bestaat het assortiment uit een reeks van meer dan 90 verschillende soorten kruiden, specerijen en delicatessen.

Het doel van Mill & Mortar in al zijn eenvoud is om de vele verbazingwekkende verhalen over kruiden te vertellen en om de inspiratie en de ingrediënten te leveren om je eten op smaak te brengen. Ze selecteren de kruiden volgens een principe dat we ‘Product of Origin’ noemen, wat betekent dat zij op zoek zijn naar:

1. Specerijen die eruit zien, ruiken en smaken zoals toen ze werden geoogst.
2. Specerijen met een oorsprong. We weten wanneer en hoe ze worden verbouwd en geoogst. We zorgen ervoor dat het proces duurzaam is; dat de hulpbronnen van de bodem niet uitgeput raken en dat mensen, dieren of andere ecosystemen ongedeerd blijven.
3. Unieke producten die een verhaal kunnen vertellen over mensen die hard werken om iets unieks te creëren.

De boeren krijgen 30 tot 100 % meer betaald dan de gemiddelde wereldmarktprijs. Een deel van deze premie gaat naar opleidingen en het verbeteren van de arbeidsomstandigheden. De boeren ontvangen bovendien vóór ze oogsten al een deel van hun opbrengst.

De meeste van de specerijen worden rechtstreeks aangekocht bij onafhankelijke landbouwcoöperatieven uit Sri Lanka. De boeren waarmee ze samenwerken hebben een duidelijke passie voor hun grond. Ze verbouwen deze volgens het ‘Kandyan Forest Garden’ principe. Dit betekent dat elke boer een groot aantal verschillende specerijen, planten en bomen cultiveert en er enkel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke bemesting en ongediertebestrijding. Dit alles maakt dat de forest garden floreert en de bodem vruchtbaar blijft. Deze pure vorm van landbewerking draagt bij tot een duurzaam en ecologisch landgebruik.

Biologische specerijen hebben een betere en sterkere smaak wanneer hun essentiële oliën op natuurlijke manier ontwikkelen, dus zonder het gebruik van artificiële meststoffen. De kwaliteit van het kruid staat voorop - ze willen dat de consumenten geïnspireerd worden om rauwe, biologische producten te gebruiken die hun levensstijl verrijken en er goed uitzien op het keukenrek. Mill & Mortar biedt een breed scala aan pure kruiden, unieke kruidenmixen, amandelen, dukkah en cakespullen. Ontdek ze allemaal!

Zin in méér?

Ontdek hier nog méér zout van Mill & Mortar.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.